Το καλάθι μου

Καλέστε μας: +30 69 4 79 49 841

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 60€ (Ελλάδα)

Home » Χρήσιμα » 11 περίεργα αλλά έξυπνα μέρη για να κρύψετε τα κοσμήματά σας
places to hide

11 περίεργα αλλά έξυπνα μέρη για να κρύψετε τα κοσμήματά σας

11 περίεργα αλλά έξυπνα μέρη για να κρύψετε τα κοσμήματά σας

Η ανάγκη προστασίας των τιμαλφών έχει αυξηθεί πάρα πολύ, ειδικά με τις διαρρήξεις κατοικιών να αυξάνονται. Η απόκρυψη πολύτιμων αντικειμένων, όπως κοσμήματα, σε απρόσμενες περιοχές, μπορεί να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες από το να χάσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το να είστε προληπτικοί και να λαμβάνετε μέτρα για να κρύβετε πολύτιμα αντικείμενα σε μέρη που κανείς δεν θα σκεφτεί να κοιτάξει, θα βοηθήσει πολύ. Δεν έχουν όλοι ένα θυρίδα στην τράπεζά τους ή ένα χρηματοκιβώτιο, επομένως η λήψη δημιουργικών μέτρων μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα κοσμήματά σας ασφαλή από τα χέρια των κλεφτών και απαλλαγμένα από περιβαλλοντικές ζημιές.

Το πρώτο μέρος που μπορεί να κοιτάξει ένας ύποπτος διαρρήκτης είναι η κύρια κρεβατοκάμαρα. Αυτός είναι ένας κοινός χώρος που οι άνθρωποι κρύβουν ακριβά κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Οι καλύτεροι χώροι στο σπίτι για την ασφαλή φύλαξη των πολύτιμων κοσμημάτων σας είναι τα μπάνια, τα πλυντήρια, το χολ και η κουζίνα. Υπάρχουν εφευρετικοί τρόποι για να προστατέψετε τα κοσμήματά σας από διαρρήκτες που θέλουν να κάνουν έφοδο στο σπίτι σας. Εδώ είναι μερικές από αυτές τις περιοχές όπου μπορούν να αποθηκευτούν πολύτιμα αντικείμενα σε κοινή θέα ή μεταμφιεσμένα:

1. Είδη Καθαρισμού & Κουζίνα

Μέσα σε τηγάνια, κατσαρόλες και στεγνά, άδεια μπουκάλια απορρυπαντικού πλυντηρίου, είναι ενδιαφέρον τρόποι για να αποθηκεύσετε τα πολύτιμα υπάρχοντά σας. Όταν ένα άτομο θέλει να βρει κάτι, θέλει να βρει γρήγορα τα αντικείμενα και αυτά δεν είναι προφανή μέρη όπου ένα άτομο θα ψάξει πρώτα. Μπορείτε να πάρετε ένα σετ από συγκεκριμένες κατσαρόλες και τηγάνια και να τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο κρύβοντας κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, βραχιόλια και κολιέ κάτω από το καθένα, κατά προτίμηση τυλιγμένα σε προστατευτικό υλικό. Οι άνθρωποι συνήθως δεν ψαχουλεύουν μέσα σε κατσαρόλες και τηγάνια.

2. Μέσα σε ντουλάπα

Οι διαρρήκτες γενικά ψάχνουν στο εσωτερικό των ντουλαπιών για κρυμμένα αντικείμενα, αλλά μπορεί να παραβλέψουν κάτι τόσο προφανές όπως ένα φωτιστικό τοίχου κρυμμένο σε κοινή θέα στο εσωτερικό της ντουλάπας. Τα φωτιστικά τοίχου μπορούν να συνοδεύονται από κρυφό αποθηκευτικό χώρο για να προστατεύουν τα τιμαλφή.

3. Σε μια κούφια πόρτα

Πάρτε μια κούφια πόρτα και κόψτε μια περιοχή από την κορυφή, τοποθετήστε προσεκτικά κοσμήματα στο εσωτερικό της κοίλης περιοχής και στη συνέχεια αντικαταστήστε το κομμάτι της πόρτας ή γεμίστε με στόκο ξύλου. Μια άλλη ιδέα θα ήταν να κρύψετε ή να κολλήσετε κοσμήματα λεπτότερου μεγέθους στο κάτω μέρος του ίδιου του πλαισίου της πόρτας, αρκεί το χαλί να μην τρίβεται στο κάτω μέρος. Ένα από τα πρώτα μέρη που ελέγχουν οι διαρρήκτες είναι το πάνω μέρος της πόρτας, αλλά γενικά παραλείπουν να ελέγχουν το κάτω μέρος των θυρών.

4. Αεραγωγοί

Οι αεραγωγοί, είτε στο χολ είτε σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού είναι πλέον καινοτόμοι χώροι για να κρύψετε κοσμήματα. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση ψεύτικων μονάδων αποθήκευσης αεραγωγών. Αυτά εμφανίζονται ως πραγματικοί αεραγωγοί, αλλά αποτελούν αποθήκευση για τιμαλφή. Είναι πολύ απίθανο οι διαρρήκτες να χρειαστούν χρόνο για να ανοίξουν αεραγωγούς, ενώ αναζητούν να αρπάξουν ακριβά αντικείμενα. Οι ψεύτικοι αεραγωγοί τοποθετούνται καλύτερα ψηλά κοντά στην οροφή, αν είναι δυνατόν.

5. Μέσα σε μπάλα ποδοσφαίρου

Τα ασπρόμαυρα μπαλώματα σε μια μπάλα ποδοσφαίρου μπορούν να κοπούν και να κολληθούν για να φαίνονται ίδια όπως πριν από την κοπή των μπαλωμάτων. Πάρτε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε προσεκτικά γύρω από τα μπαλώματα σε όλες εκτός από τη μία πλευρά. Ανοίξτε το μπάλωμα  και τοποθετήστε το τυλιγμένο κόσμημα μέσα στη μπάλα. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε με ταινία το κόσμημα στο εσωτερικό της μπάλας ποδοσφαίρου, έτσι ώστε αν το κουνήσει κάποιος, να μην μπορεί να ακούσει το περιεχόμενο να κινείται μέσα. Κλείστε το μπάλωμα πίσω με διαφανή κόλλα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την μπάλα ποδοσφαίρου κάπου που φαίνεται ότι ανήκει και θα έχετε στον εαυτό σας μια έξυπνη κρυψώνα κοσμημάτων.

6. Χαλαρά τούβλα που περιβάλλουν ένα τζάκι

Οι διαρρήκτες μπορεί να κοιτάξουν γρήγορα ένα τζάκι και να μην συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν πολύτιμα αντικείμενα κρυμμένα μέσα. Εάν έχετε χαλαρά τούβλα γύρω από το τζάκι σας, αφαιρέστε απαλά το τούβλο και τοποθετήστε μια τσάντα με τα αντικείμενά σας μέσα και, στη συνέχεια, σύρετε απαλά το τούβλο στη θέση του. Προσοχή, μη βάλετε τα κοσμήματά σας σε κάποιο τούβλο που είναι μέσα στο τζάκι!!!

7. Πρίζα τοίχου

Υπάρχουν πολλές πρίζες στο εσωτερικό των σπιτιών. Ποιος θα έχει το χρόνο να πάει γύρω και να τα ελέγξει όλα, όταν προσπαθεί να κάνει μια γρήγορη ληστεία; Οι ψεύτικες πρίζες τοίχου είναι πρίζες που φαίνεται να είναι το ίδιο με τις κανονικές πρίζες τοίχου, αλλά αντί να συνδέετε πράγματα σε αυτές, τις χρησιμοποιείτε για αποθήκευση μικροαντικειμένων. Αυτά εγκαθίστανται απρόσκοπτα στους τοίχους οποιουδήποτε σπιτιού.

8. Σανίδες τοίχου

Τοποθετώντας ένα ψεύτικο στηρίγμα σανίδας μπροστά από το χώρο μεταξύ του κάτω μέρους ενός τοίχου και του δαπέδου, μπορεί να βοηθήσει στην απόκρυψη οποιουδήποτε αντικειμένου που είναι τοποθετημένο ακριβώς κάτω από τη μικρή περιοχή κάτω από τον τοίχο. Μπορείτε να τοποθετήσετε όσα αντικείμενα επιτρέπει ο χώρος.

9. Μαξιλάρια, Ρούχα, Παπούτσια

Εάν έχετε πρόσβαση σε μαξιλάρια με φερμουάρ στις ραφές ή ρούχα με εσωτερικές τσέπες, ίσως η τοποθέτηση μερικών κοσμημάτων σε αυτές τις περιοχές θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τον εντοπισμό από τους κλέφτες. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε τιμαλφή μέσα στη φτέρνα ενός ψηλοτάκουνου παπουτσιού, αφού το τρυπήσετε από μέσα.

10. Αντικείμενα εκτροπής

Ένας άλλος τρόπος για να κρύψετε τα τιμαλφή με την πιο κοινή θέα είναι να επενδύσετε σε ένα αντικείμενα εκτροπής. Αυτά τα αντικείμενα εκτροπής μπορεί να φαίνονται τόσο αθώα, αλλά είναι αρκετά ισχυρά για να κρύψουν τα αντικείμενά σας. Μπορούν να μοιάζουν με ένα βιβλίο, ένα κερί ή ακόμα και με ένα κεφάλι μαρουλιού. Τα αντικείμενα εκτροπής μπορούν ακόμη και να μοιάζουν με ένα κανονικό κουτάκι αναψυκτικού. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κεφάλι μαρουλιού ή το κουτί σόδας στο ψυγείο και κανείς δεν θα ήξερε τη διαφορά μεταξύ αυτών και του αληθινού. Το κάτω μέρος του μαρουλιού ξεκολλάει για εύκολη αποθήκευση. Είναι αρκετά απίθανο οι διαρρήκτες να αφιερώσουν χρόνο για να ψάξουν σε καθένα από αυτά τα αντικείμενα, επειδή μοιάζουν με κανονικά, καθημερινά αντικείμενα.

11. Μπάνιο

Η αποθήκευση πλακιδίων μπάνιου και η κρυφή αποθήκευση στην μπανιέρα σας μπορεί να είναι ιδέα για αποθήκευση κοσμημάτων. Ορισμένες μπανιέρες έχουν περιβλήματα γύρω από το κάτω μέρος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκρυψη κοσμημάτων. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα πλακάκια του μπάνιου και να κάνετε μια τρύπα για να αποθηκεύσετε τα υπάρχοντά σας. Απλώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θυμάστε πού βρίσκεται το μυστικό πλακίδιο.

Τέλος, αφού έχεις κρύψει ακριβά κοσμήματα, θυμήσου που τα έβαλες. Σημειώστε αυτές τις λεπτομέρειες σε άλλο μυστικό μέρος ή στείλτε ένα μήνυμα στον εαυτό σας μέσω email ή κειμένου. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το μήνυμα, δίνοντάς του μια ειδική ετικέτα, ώστε να μπορείτε να το ανακτήσετε εάν ξεχάσετε ποτέ πού είναι το κρυμμένο σας κόσμημα.

Βέβαια, θα μου πείτε, τώρα που τα έγραψα, θα τα δουν και οι διαρρήκτες. Η συντριπτική πλειοψηφία των διαρρηκτών έχει στη διάθεσή της 10-15 λεπτά. Πιστέψτε με (δεν είμαι διαρρήκτης) όλες οι παραπάνω συμβουλές απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο για να εντοπιστούν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos
Nikos
7 months ago

Πολύ καλό το άρθρο

Δωρεάν αποστολή

Άνω των 60€

Δωρεάν επιστροφές

Σε διάστημα 14 ημερών

Εγγύηση RIGGEF

Εγγύηση επιχρυσώματος

100% Ασφαλείς συναλλαγές

MasterCard / Visa

Home
Λογ/σμός
Κατάστημα
Καλάθι
Επιθυμίες